Huisstijl

De huisstijl is gebaseerd op de identiteit van een bedrijf of organisatie. Hierbij gaat om de visuele zaken. Van typografie tot kleurgebruik en fotografie. Ook de tone-of-voice van je boodschap hoort hierbij. Alle communicatie uitingen, online en offline, dragen uit waar jij voor staat.

De huisstijl kan gezien worden als een eerste kennismaking met een bedrijf. Denk aan het bedrijfslogo, de naam, het ontwerp van de website en het gebruik van bepaalde lettertypes. De huisstijl zorgt ervoor dat een organisatie herkenbaar is.  De huisstijl is meer een afspiegeling van de identiteit van een bedrijf of organisatie. Daarnaast zorgt het ervoor dat de identiteit van het betreffende bedrijf zichtbaarder wordt. De huisstijl is vaak zichtbaar in bijvoorbeeld het briefpapier dat een bedrijf gebruikt of het ontwerp van dia’s tijdens powerpointpresentaties. 

Het vastleggen van je huisstijl is evenzo belangrijk. Een stijlgids die kan worden geraadpleegd zodat altijd de ontwerprichtlijnen blijven gewaarborgd. Het vasthouden aan een stijlgids betekend consistentie van je identiteit en blijvende herkenbaarheid voor je omgeving.

Neem contact met mij op ;-)

Waarin ben je geïnteresseerd?
Waar kan ik je bereiken?
Wat wil je graag bespreken?